Vand på farlige plastflasker

Det er lykkedes nogle firmaer at få rigtig mange mennesker lokket på sukkervand, læskedrikke og endda "kildevand", alt sammen på potentielt sundhedsskadelige plastflasker.

BT skrev aug. 2010: "Danske bryggerier sælger millionvis af flaskevand fra såkaldte 'kilder', men der er tale om helt almindeligt grundvand på flaske."

Artiklen er senere blevet fjernet fra bt.dk

PET, polyethylen-therephthalat, hedder et af de farlige stoffer. Der  forbruges 1 liter olie til at producere 12 PET-flasker. Undersøgelser har eftervist større mængder hormon-lignende stoffer, specielt østrogen-lignende stoffer i væsker, der opbevares i PET-flasker.

Fabrikanterne af plast-flaskerne vil ikke fortælle, hvad de er lavet af. Disse plasticflasker er blevet forbudt i flere amerikanske stater.

Informationscenter for Miljø og Sundhed anbefaler, at man bruger glasflasker eller går efter plasticflasker, hvor der ikke står 01, 03 eller 07 i trekanten dannet af tre pile. Numrene står for henholdsvis PET, PVC og polycarbonat, der alle kan afgive hormonforstyrrende stoffer.

Brug endelig ikke plastflasken med læskedrik mere end en gang. Allerbedst: Køb ALDRIG væske i en plastbeholder, som efter åbning er tynd og skrøbelig. Dette gælder stort set ALLE plastflasker med læskedrikke i supermarkedet. Brug andre beholdere, helst af glas. Der findes plastflasker uden BPA (Bisphenol A). BPA free.

Se denne gode 3 min. video med en noget kedelig speaker om forureningen af verdenshavene med plastic.


Copyright © 2011-2023 by Michael Maardt. Du er på rent-postevand.dk

Share